dijous, 8 de maig del 2014

Vetllada Flamenca (2 i 3). Tordera. 4 i 6/05/2014

Diumenge i dimarts passat vaig tornar a fer aquest bolo flamenco. L’espectacle I el funcionament de l’acte és el mateix que el del primer dia, però amb canvi de músics. La mteixa formació, però músics diferents. En principi això no tenia que afectar-me gaire, variar una mica el monitoratge, i tornar a ajustar eq’s, però la mescla vindria a ser el mateix.






Petit hándicap: el primer dia les guitarres anaven per línea i no micròfon, cosa que et facilita la feina, ja que no pateixes tant per que hi hagin acoples. Però els guitarres d’aquest grup nou van sense pastilla, amb la qual cosa doncs s’han de posar si o si micròfons.
La única opció que tinc, són dos SM 57, que si bé no són els més adients per fer sonar guitarres flamenques, (per no dir gens),  són els dos únics micros dels que disposo. Per tant, són els millors. J
Al no tenir eq gràfic per els envios de monitors, haig de treballar molt radicalment la eq del canal de cada guitarra, i trobant un punt mig en que a monitors sonin guitarres per tal de que els músics i ballarins l’escoltin, per tal que fora soni a guitarra i sobretot, tenir contents als dos guitarristes. I a sobre, no hi hagi cap “acople”.
Són un grup força maco, bona gent, i entenen perfectament les limitacions tècniques de que disposem. Les dues parts (jo i músics) cedim una mica, i continuem les proves.
Sembla que la cosa tira, i sumant’hi reverb, no hi han acoples de cap mena, per tant, podem continuar provant. Els cantaores de seguida  els tenim fets i contents, i ara queda el cajón, que per la seva posició, d’esquena a on hi ha un altaveu pel públic, fa que la cosa comenci a trontollar, però repeteixo, tots són conscients del que hi ha, i ningú perd els nervis.

Al cap d’una estona de variar el micro (un altre SM 57) de posició, ho donem per bo, i a sopar. Jo almenys.



 El bolo comença  a l’hora prevista, i això vol dir acabar a l’hora prevista també.
Els turistes disfruten de l’arte flamenco i els hi agrada, fins que acaben ballant dalt de l’escenari amb un parell de rumbes que molt amablement disparo des de control.
Acabat el bolo toca recollir micros, apagar equips, comentar una mica la jugada i cap a casa.