dijous, 4 de juliol de 2013

Vuit + Festa Flaix + Gossos + Teloner. Sant Joan Despí. 21 i 22/06/2013

Vam fer el montatge sota un sol de justicia.
Vista des de FOH

 El 21 i 22 de Juny,  vaig anar a treballar a sant Joan Despí, amb Tour Serveis. El bolo gran de festa major. 2 dies de feina al Parc de la Fontsanta. Per l’escenari van passar Vuit i la Festa Flaix el divendres i els Gossos i un grup teloner (disculpeu, no recordo el nom) el dissabte.
Aquest bolo era força especial per mi, ja que per fi tornaria a mesclar amb la Heritage 2000. Una de les millor taules analògiques que s’han fet. (recordem també la Xl4, o Xl3 de midas, o en el seu temps, les Crest Century), i  cataria un equip nou de d&b. La serie V (6 per costat) amb 3 V subs cardiodies per costat, 2 B2 en mode infra al centre i un forntill de la seie T.
Per montar l’equip van venir els companys de d&b per donar-nos un cop de ma i a explicar-nos fantasticament bé com va aquesta PA, truquets per ajustar el sistema i respondre i resoldre els nostres dubtes i/o preguntes.

Control analògic amb la H2000 i rack d'FX i dinàmiques


El 1r dia es va montar tot el sistema de so, taules (heritage 2000 a FOH, i D1 a monitors) i vam fer els bolos de Vuit i la Festa Flaix.
El dia va ser calurós. Però aigua per aquí, nestea per allà ho vas passant com pots. Vam fer les proves de so de Vuit, i a sopar una miqueta abans del bolo. Aquí va ser on vam veure que el cel es començava a tapar, i tenia pinta de pluja. Així que saviament vam començar a repartir els plàstics pels controls, dimmers. No fos cas que….
Els núvols s'acosten...

Arranquem el bolo, i a la 5ª o 6ª cançò del grup Vuit, va començar a ploure. Putada. 1ª, perquè sempre sap greu suspendre un bolo quan ja ho tens tot montat, provat i sonant. 2ª, perquè i ha perill de que els equips se’t puguin mullar i espatllar-se, i 3ª, perquè un cop que puc mesclar amb la H2000, i just quan ja tenia la mescla controlada i començava a disfrutar vam tenir que parar.

La capacitat de reacció va ser rápida, i amb un plis ho teniem tot tapat, i en principi ben protegit. A l’escenari, anaven una mica més de cul; entre els monitors, micros i taula, també hi ha el backline que s’ha de protegir (instruments, amplis, batería..). Al cap d’una estona es va decidir suspendre la seva actuació.

Bolo dels Vuit.

Control tapat, amb el David de llums i el David de d&b fent-la petar.

 Encara quedaba la Festa Flaix, i estàvem a l’espera de com evolucionava el temps. Ara plou, ara no, ara para, ara torna… Nosaltres teniem els equips parats. I si es decidia continuar, teniem que fer les comprovacions de equip, i sobretot de corrent. Perquè tothom vol actuar, però ningú es vol enrampar. Després de fer les comprovacions pertinents als equips,  doncs va, arranquem amb la festa FLaix. Xumba xumba per un tubo, i anar passant. Au, torna a ploure. Tornem a tapar-ho tot, però a l’escenari no marxa ningú, allà és com si no plogués…o si, però tenia pinta que tant sel’s hi enfotia. Fins a quin punt un ha de ser consicient de saber que és el més important, si tot l’equipament  (tan dels D.J’s com el nostre) o tenir satisfet a un públic majoritariament adolescent. Total, que no es va parar, i val, si, la pluja va parar de cop, i el cel es va destapar.
Cap al final del bolo, vaig veure que la H2000 es va mullar una mica, ja que el modul d’automitatització del canal 9 al 16 feia el burro. Mau. Alguna filtració. Cagun la ****.  Al acabar el bolo  vam tapar control i a dormir amb l’esperança que durant la nit i tot el matí s’asequés el mòdul i l’endemà funciones correctament.

Festa Flaix

Anar plovent...

Dissabte era el torn de Gossos i un grup teloner de versions.
La Heritage, pobreta continuaba sense funcionar, i vam possar un sc48 a la PA. Gossos duia tècnic i el grup de versions el fèiem nosaltres. Jo amb la sc48 h tinc una relació d’amor-odi força gran, i com que anàvem amb el temps just, vam fer un canvi amb en Mir. Ell baixava a PA i jo pujava a monis amb la D1 de Digico. No és moment de fer experiments. ES tracta de ser resolutius i eficients.
Currar amb Gossos, va ser una grata experiencia doncs són un grup la mar de professionals, saben treballar bé, saben el que volen i com ho volen, i són bona gent. Des dels els músics fins als seus tècnics i backliners. Hi havia bon rotllo a l’escenari i joder, així es curra la mar de bé.

Les proves van durar hora i mitja entre pitos i flautes, el de PA s’ho va treballar molt i a monis també. Vam deixar-ho tot “niquelat” que es diu. Mescles molt coherents. 

Proves de Gossos I

Proves de Gossos II

D1 amb el para-sol


El grup teloner, també eren molt bona gent, i molt dispostas a tocar per passar-s’ho bé i al ser un grup novell, es van deixar aconsellar en tot moment. Sobretot a monitors, ja que quan un grup no està acostumat a tocar en escenaris grans, no sabe bén bé que demanar-me. En Mir a PA també em consta que s’ho va currar molt.

Proves dels teloners

Foto de rigor

P.A R serie V d&b

Escenografia de Gossos


Després de les proves, doncs a sopar al backstage mentre vèiem com l’equip de Gossos estaba trevallant amb l’escenografia que porten on hi projecten imatges.
Els bolos van anar molt bé. El 1r grup doncs jugava a casa i tenia públic força Fidel que els animaven i cantaven les cançons, que eren conegudes per tot el respectable.
Gossos, per mi van fer un bolàs. Van presentar les cançons del seu últim disc, amb algún que altre hit de discos anteriors, amb un públic entregat corejant-les. Bones llums i millors projeccions. A PA es veu que va sonar molt bé, i a monis doncs no vam tenir cap problema, tot al contrari.

Bolo I

Bolo II

Bolo III

Les mascotes veient als Gossos en 1a fila.

Projeccions de Gossos

Un cop acabat el bolo, doncs la dura feina de recollir-ho tot, carregar-ho al camió ja de dia arrivava a casa.

Desmontatge I

Desmontatge II
Va fent-se de dia

Detall de la fanta per anivellar flight-case


2 comentaris:

Oriol ha dit...

Quila llàstima la heritage no ?

salutacions

Albert ha dit...

Si Oriol...què hi farem!!!