dijous, 25 d’abril del 2013

Takikardia. Blanes. 12/04/2013

Dissabte vam anar amb Takikardia a Blanes, a la Sala La Morralla. Feia temps que no feia cap bolo amb ells, i en tenia ganes.
Vam quedar cap a les 18:00 per carregar el backline, (amplis, instruments, la caixa i plateria variada ja que la bateria, que és compartida, la cedeix el bon grup Malestar Social), i a  fer els 10 minutets que hi ha de Malgrat a Blanes.
Vam arribar a l'hora, i el tècnic de la sala ens comenta que el processador està en fase REM i que a vegades el sub R deixa de funcionar. Bé. La "P.A" volada, són unes caixes DAS força antigues que la veritat, no tenen gaire definició. Bé. La taula una Spirit de les antigues, i uns perifèrics del tot correctes. E.Q Klark Techinck, 4 compresors/portes dbx i un multiefectes. 6 monitors on només podem fer 4 enviaments, sense cap E.Q insertat, i microfonia del tot variada, i més aviat justeta.

Ei, cap problema. Això ho tirem endavant i amb dos collons. Em trec la jaqueta i em poso a mirar de equalitzar la PA, mentres la banda planteja escenari i els de la sala m'acaben de tirar les linies. 
Com sempre que equalitzo equips primer poso un parell de Rammstein i despés una mica de Steel Pulse. Falta sub per tot arreu, i l'equip no està gaire en fase, però no em rendeixo tan facilment. Després de 20 minutets ajustant l'equip, i passejar-me per tots els punts de las sala ho deixo estar. I em dono, o intento donar-me per satisfet. Ah! I un front-fill, no aniria malament. Ja que des de l'escenari fins a metre i mig després, només escoltes el que ve d'allà. 

Parlo amb la banda, els hi explico el que hi ha, ho accepten, i amb bon humor, o almenys ho intentem, comencem a provar.
Bombo! Collons, això sembla un cartró. Rectifico la posició del 112, i faig una eq no gaire habitual al seu canal, per tal de treure un kick adient al so que busco. 
A mitges proves em dono compte de que també tindrem ciri a monitors. Unes cunyes work, i unes altres behringer no acaven de respondre gaire bé, i no oblidem que no tinc ni un gràfic per arreclar res.
Desprès d'unes proves llarguetes, quedo més o menys satisfet de com sona a fora. Sona. I amb això avui jo ja en tinc prou. A monis, doncs bé, tocarà patir, i molt, però pa'lante!!!




Desprès de les proves, toca comentar la jugada, i esperar el temps per anar a sopar. Un sopar de germanor a la part de dalt de la mateixa sala entre Taki i Malestar Social, a base de pa amb tomàquet, embotits i truita de pataplàstic.
Ben sopat vam anar a fer uns cafès, i copetes a un bar de prop de la sala, per desconnectar una mica i fer uns riures.
Mentres esperem per l'hora del bolo, matem l'estona veient els altres grups, xerrat amb colegues que han vingut de Malgrat i fer una mica el dropo als "camerinos".
A l'hora del canvi, me'n vaig a la taula, i tiro de fotos per tornar a posar la taula en la "memòria" de takikardia. Ja se sap, al anar amb taules analògiques, toca fer fotos.
Vinga, començo a obrir canals, i aviam que pasa.
Els primers temes em serveixen per re-equalitzar alguns canals, i veure que el sub torna a fallar, a l'escenari te pinta que amb els monitors  pateixen, però mes ja no puc donar, a no ser que vulgem començar a acoplar per tot arreu. I res, al cap d 20 minuts, quan ja no es pot fer res més, decideixo disfrutar del bolo i a mesclar segons les cançons, a tirar els delays, i a millorar la  mescla.

Al final i desprès d'una bona suada, vam acabar un bolo on va tocar patir de valent. Taki va fer un bon concert, el públic va disfrutar, i tot i les dificultats tècnqiues, entre tots vam acabar tirar endavant un bolo que a la tarda tenia molta molta mala pinta.

A falta de taula digital...foto al canto.
L'enric que domina que no vegis 






El reper...


Bolo