dilluns, 3 de juny del 2013

Trempats + Litro + Lendakaris Muertos + Kop. La Plana de Cervelló. 01/05/2013

Com podeu veure, contacte total amb la natura.

 Dissabte vam  anar amb Rock’&’Clàssics al xapulina rock. Un festival dels llarguets, que es celebra a La Plana de Cervelló, més concretament  al mig de la muntanya. Un lloc molt xulo per per fer-hi un bolo vist des del punt de vista dels grups, o públic. Però un marron de lloc vist des del nostre punt de vista. L’accés és complicadet, el terreny és molt irregular, amb sorra, i clar  amb la problemática de moure les coses ni que siguin un metre necessitis ajuda. Tot i aquesta problemática, es va currar molt bé, i vam fer el montatge del sistema de so i de les llums amb temps suficient per descansar una estona fins començar les primeres proves

Muntatge acabat.

 Eren 4 grups els que van tocar van ser Trempats, Litro, Lendakaris Muertos i Kop. Però degut als horaris, Kop i Trempats van ser els únics que van provar. Litro i Lendakaris venien directes al bolo.
Les proves van anar bé, tot i que vam constatar que els mosquits també anaven al Xapulina. Una mica de Relec que va rular pe l’escenari, i a continuar. A monitors, on tenia una Ls9 i monitors Turbosound, es  va anar per feina, I els canvis pe les proves van ser molt ràpids, i a nivell de micros el mateix. Vam acabar de provar una mica més tard del previst. Els Trempats van arribar a l’hora, però no tots. I ara espera a que vingui el percuta, que també fa de trompetista. El baixista tampoc arriba…. I al final, sen’s va allargar el tema.
Proves de KOP

El Relec va salvar la pell a més d'un.


 Tot i aquest contra temps, vam tenir temps de sopar al mateix recinte. Els d’organització tenien preparades uns safates amb menjar. Amanides, croquetes, truita de patat, beguda a man salva, i fruiteta.
Els Trempats van començar el concert amb 4 gats, (ai la sempre dura funció d’obrir els concerts…) però van aguantar el tipus sense cap problema. El regidor d’escenari els va marcant l’horari per tal d’anar “on time” durant tot el bolo.
El següent grup va ser Litro, un grup de música punk, que tot i venir sense provar a la 1ª cançò ja estaven còmodes a l’escenari. Tota anava molt bé, la veritat. El bolo anava tirant sense cap problema, amb el regidor marcant el temps que els hi quedaba de bolo. Fins que el grup que potser es pasava uns 2 minuts del temps permès em diu que comenci a tallar envios per tal de que parin. Em quedo amb cara de gilipolles i li dic: en serio?????. -Talla els envios. –A contracor, ho faig. Cosa que no va sentar gaire bé al cantant, i ens ho va transmetre molt bé, xutant els peus de micro amb els SM58, tirant-ne un al terra de l’escenari, i l’altre el va enviar al terra. Entre el públic i l’escenari.
Tot i que es pot entendre perfectament  que un grup s’emprenyi  quan els hi passa això, el material de so no en té la culpa. Però suoposo que des de a baix, deu quedar de puta mare veure al cantant punky de torn fotent patades al material que se li edeix per tal que pugui sortir a tocar amb la seva banda. Resultat? Un peu de micro trencat i força mal rotllo a l’escenari a la zona de backstage.

Trempats.

Litro

El següent grup eren els Lendakaris Muertos, que venien també sense provar. El seu tècnic de PA em va donar unes premises sobre com volien els monitors, unes premises molt lògiques i que ja tenia fetes del grup d’abans, i el baixista va i em diu: “oye tu dale caña, haz las meszclas com si fueran para ti” em fot un parell de cops a l’esquena rient i se’n va.
Resultat? Un bolo contundent a l’escenari, o sel’s veía que estaven molt a gust a la 2ª cançò. Missió complerta, i a gaudir. No els havia vist mai, i no em van deixar indiferent. El cantant, que estava més entre el públic i la linia de subs que no pas a l’escenari, no va parar de moure’s en tot el concert. El públic entregadíssim, molt. 

Lendakaris Muertos

Lendakaris Muertos

La tortuga, ja te un nou amic. Regal del manager de lendakaris.

I per acabar els catalans Kop. Amb ells ja vaig utilitzar la seva memoria de les proves, i només em va tocar fer 4 ajustaments a la primera cançò i a disfrutar. Hi havia molt castanya a monitors, que ja està be, tan per mi, com per la banda. Kop també va ten ir molta acceptació per part del respectable, i desprès d’una hora i poc de concert van acabar el bolo.

Kop

 Un cop acabat els grups va venir un d.j a posar música, mentres nosaltres recolliem  el bolo, i ja quan aquest va acabar ja va manar més per feina. Una breu parada per menjar uns entrepanets, i a fer la part final del desmontatge i carga de camió. Ja de dia cap a Terrassa a desacrregar.

El sol va sortint, i estem a punt de baixar la P.A L

Camió carregat.

Abans de marxar amb en Ricard, que feia molt temps que no  coincidiem.