divendres, 22 de febrer del 2013

Homenatge a Joana Raspall. 20 i 21/02/2013. Sant Feliu de Llobregat.



Dimecres i dijous vam anar cap a Sant Feliu de Llobregat a treballar a l'homenatge del Centenari de Joana Raspall. Un personatge ilustre de la vila, i que aquell dia feia cent anys. Deu n'hi do!!!
Ens vam plamtar a  la sala Iberia amb una SD9, unes E3 de frontfll, uns max 12 de monitors i microfonia variada per un atril, una coral de 40-50 persones, una cobla, un piano i un parell de veus. La P.A i el sistema d'amplificació, era la de la sala. Unes caixes volades JBL, amb un sistema perimetral JBL també bastant ben ajustat.
Els de llums armats fins les dents de p.c's i retalls, amb un pont frontal, un de contra i un canó de seguiment.





 El dimecres es va fer el montatge del bolo, tirades de cables, intercoms i unes proves de so amb els artistes que poden venir. Atril, una coral, en Joan Dausà, i  els sardanistes. Tot i això vam fer el check de totes les línies tirades, envios i senyals. Ja se sap, com més es faci al primer dia, més tranquils anirem a l'endemà. Aquí unes fotos amb l'Oscar (llums), check de projector, i revisant l'escaleta final.



El dia del bolo, va venir la unitat mobil on es feien dues realitzacions: la que es projectava a la sala, i l'altra que serviria per gravar l'acte, amb totes les pistes d'audio per separat, que mitjançant un splitter des de l'escenari arribaven a la 01V que disposava la UM, amb una ampliació d'un rack de previs. Allà en Raül feia una mescla directa. Suposo que en faran un DVD.
Ben dinat vaig poder fer les proves que no es van fer e dia abans. La cobla Sant Jordi, un tenor i una coral.
Vam fer varis passis tècnics amb realització i càmeres, cheking final d'audios que m'enviaven des de la UM, un repàs general de tot, i a esperar que sigués la hora del bolo.



 En Raül a la UM.



L'Alex moments abans de començar el bolo, i un parell de fotos de l'acte vist des del control.















Un cop acabat el bolo, doncs va toca recollir-ho tot, el més ràpid possible i cap a casa.
Apa, un bolo més al sac!!!!

Info sobre Joana Raspall aquí

dilluns, 11 de febrer del 2013

Carnestoltes. El Papiol. 09/02/2013

Dissabte va tocar anar al Papiol (poble popularment conegut per les grans retencions de l'autopista pel seu pas per la població) a fer el Carnestoltes 2013. Un bolo molt fàcil i tranquil, amb poc material de so, i un retall per iluminar la Reina del Carnaval durant el seu discurs.
La tònica de la jornada va ser el fred, tot i que anava molt preparat, quan fa fred, fa fred i punt.
Una actuació musical d'un grup de l'escola de música, el discurs de la Reina del Carnaval, i cap a casa.
En fi, un bolo la mar de tranquil sense gaire res a destacar.






dimarts, 5 de febrer del 2013

Amics de les Arts + Ol'Green + Julen G. Sant Joan Despí. 02/02/2013

 Desprès d'una mica de pressió per part de'n Lluís, i que també em venia de gust, torno a la càrrega amb el bloc.
Des de l'estiu que no postejo res, hi he fet un munt de bolos que no he penjat, però sincerament, la nova interficie de blogger, deixa molt que desitjar i em fa mandra.
Però bé, dit això....





Dissabte vam anar a Sant Joan Despí a treballar en un bolo dels Amics de les Arts, i dos grups teloners que versionaven les seves cançons. Digico SD9 a PA, M7CL a monitors. La Jornada va començar a les10:00 amb tot el montatge que demanen Els Amics de les Arts, (EADLA) que no és poc.
Una paradeta per dinar, i cap a les 16:00 van arribar els tècnics dels  EADLA.
Va estar bé retrobar-me  amb en Kurti, el tècnic de PA, amb qui feia temps que no parlàvem cara a cara. Per  tuits, instagrams, facebooks i blocs ens en fem un tip, però feia molt de temps que no coincidiem, i ja era hora!!!
Aquí sota el veiem durant les proves dels EADLA.



A mi em va tocar mesclar els dos grups teloners. Els Ol'Green,  un grup on tot són veus; sense instruments. Molt curiós i original, i desprès el Julen G, que v fer un medley de cançons dels EADLA.
Vaig cedir gustosament al Kurti la taula de PA perquè fes la seva feina.
Un cop acabat el bolo, va ser el torn de recollir-ho tot, i com sempre amb bon humor.
I cap a casa!